aanmelden
PRS 57/08 humbuckers nu ook los verkrijgbaar
Gewonden met fifties-stijl draad
Merknieuws 29-03-2017 09:03
PRS’ vintagestijl 57/08 elementen kunnen voor het eerst los worden aangeschaft in de PRS accessoire shop en bij officiële PRS-dealers.

De 57/08 is geïnspireerd op de PAF humbucker, die in 1957 op de markt kwam. Zelf werd de pickup in 2008 gelanceerd, vandaar de naam 57/08. Het element werd ontworpen door Paul Reed Smith en wordt in-house gemaakt, gewonden met vintage-type draad. De humbucker beoogt het iconische jarenvijftig-gitaargeluid te vangen en is zelf inmiddels een klassieker met zijn warme, gelijkmatige toon.  

prs2“Toen we voor het eerst met de 57/08 kwamen, hadden we net de exclusieve rechten verworven op het draad dat door dezelfde machine werd gemaakt die al het draad van jarenvijftig-elementen maakte. Door te leren van dat exclusieve draad waren we in staat die eerste elementen goed te benaderen, met wat verbeteringen in consistentie, duidelijkheid en klank”, vertelt Paul Reed Smith. “Tot nu toe kon je de 57/80 alleen in een gitaar krijgen. We wilden deze bijzondere elementen echter beschikbaar maken voor een breder publiek, dus nu kun je ze ook los kopen.”

57/08 Treble and Bass Pickup specs: 
Geëtst vernikkeld  kapje
Alnico 2 magneet
Gelijkstroomweerstand: 9,4 k (Treble), 8,5 k (Bass)
Compatible met 3-weg push/pull of 5-weg pickupselector

Meer info: www.prsguitarseurope.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com