aanmelden
Hail! Hail! Chuck Berry
Video en audio bij de Chuck Berry tribute in Gitarist 314
Gitarist Extra 28-04-2017 10:04
In Gitarist 314, mei 2017 blikken we terug op het leven van de in maart overleden rock 'n' roll-legende Chuck Berry. Met een enorme reeks hits en een gitaarstijl die meerdere generaties heeft beïnvloed is Berry een van de ware rockgrootheden. Daarnaast was hij een volleerd showman, die zijn publiek ook met pasjes en bewegingen wist te entertainen. We doen een greep uit het videoarchief en presenteren ook nog een greatest hits-compilatie.

Chuck Berry's beroemdste move was de ‘duck walk’, door velen geïmiteerd waaronder Angus Young. De duck walk werd zo kenmerkend voor Berry dat hij zelfs toen hij al ver in de tachtig was het publiek nog kon verblijden door het loopje te doen. Kijk voor een voorbeeld naar You Can’t Catch Me vanaf 0:51.

 

Een van Chuck Berry's bekendste nummers is Johnny B Goode, een nummer dat ook nog 'ns over een gitarist gaat! In dit optreden uit de jaren zestig in de tv-show Hollywood A Go Go laat Berry veel van zijn bewegingen zien. 

   

Nog meer moves en capriolen, ditmaal live gespeeld, in een Belgisch tv-show in 1965. Berry is op dreef met hits als Roll Over Beethoven (9:57), Memphis (14:43), No Particular Place To Go (18:56) en Johnny B Goode (23:55).     

Geen video-overzicht van Chuck Berry is natuurlijk compleet zonder de beroemde aanvaring met Keith Richards in de film ‘Hail! Hail! Rock ‘n’ Roll’, de documentaire over het concert ter gelegenheid van Berry’s zestigste verjaardag. Initiatiefnemer van het concert Richards wordt tijdens een repetitie voor het oog van de camera op zijn plek gezet omdat hij volgens Berry het klassieke intro van Carol niet goed speelt. De eigenzinnige Berry kon een lastige man zijn...

 

Compilaties
Er zijn in de loop der jaren vele hitcompilaties van Chuck Berry verschenen en ook boxsets met bijvoorbeeld al zijn Chess-opnames. Een goede introductie is 'The Definitive Collection', waar al zijn belangrijke nummers (en dat zijn er veel!) wel op staan.

 

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com