John Mayer - akoestische gitaarstijl

Audio bij de workshop in Gitarist 308

Gitarist Extra 20-10-2016 14:10

Elektrische-bluesicoon en popsuperster John Mayer heeft ook een subtielere akoestische kant. In Gitarist 308, november 2016 analyseren we zijn steelstring-stijl. Hier vind je de audio bij de voorbeeldtabs.

Er is altijd veel aandacht voor Mayers elektrische gitaarstijl, maar toch was er ook steeds zijn akoestische kant, parallel aan zijn elektrische werk. Van akoestische tracks op zijn albums tot hele akoestische ep’s

Veel gitaristen zijn geïnteresseerd in John Mayers complexe, op grooves gebaseerde fingerpickingstijl: complexe fingerstylepartijen met contrapunt die we niet eerder in de popmuziek hebben gehoord. Daarnaast toont hij zich een ware akkoordmeester.

Recenter ontwikkelde Mayer een pastoraal aandoende fingerpickingstijl waarin duidelijk de grote singer-songwriters uit het Californië van de jaren zestig en zeventig doorklinken.

Beluister hier de audio om te horen hoe het in noten en tabs genoteerde voorbeeldstuk in het blad moet klinken. Er is ook alleen een backingtrack waar je zelf overheen kunt spelen.

zoeken
zoeken