Jimmy Page eindelijk online

Officiële website jimmypage.com

Muzieknieuws 03-08-2011 10:26

Het is eindelijk zover: de officiële website van Jimmy Page is online. De gitaarlegende had de domeinnaam Jimmypage.com al een tijdje veiliggesteld, maar tot nu toe had hij er nog niets mee gedaan.

Op de nieuwe website kun je onder meer audio, video- en fotomateriaal vinden van Jimmy Page door de jaren heen. "Ik denk dat dit de ideale manier is om mijn verleden, heden en toekomstig werk te presenteren", aldus Page op zijn kersverse site. In een interview op Jimmypage.com vertelt de Led Zeppelin-gitarist waarom hij uiteindelijk toch heeft gekozen voor een eigen website. Er waren immers al een flink aantal onofficiële sites online.

“Dat zijn overduidelijk fansites. Het is natuurlijk geweldig dat je fans hebt, met name als ze zich toeleggen op het onderhouden van dergelijke websites. Het enige waar ik problemen mee heb is dat er fouten in de verhalen sluipen en dat deze een eigen leven gaan leiden. Door de jaren heen zijn er op internetfora zo een hoop mythische verhalen ontstaan, die geen recht doen aan de werkelijkheid.”

Een andere reden voor Page om met de website te starten is om mensen te informeren over zijn inmiddels 50-jarige muzikale loopbaan. Volgens Page kent een grote groep mensen hem alleen van Led Zeppelin. Op Jimmypage.com grijpt hij de kans om de andere projecten te presenteren waarbij hij betrokken was, zoals The Yardbirds en zijn sessiewerk.

On This Day

Een bijzonder onderdeel van Jimmypage.com is 'On This Day', de homepage van de site waarop elke dag een andere gebeurtenis uit het leven van Page centraal staat. Met veel audio van live-optredens en zeldzame foto’s, alles voorzien van commentaar van de meester zelf. En vergeet niet elke dag even te kijken, want je kunt de voorgaande dagen niet terugzien!

www.jimmypage.com

zoeken
zoeken