Bellen met Larry Hartke

Kletsen over bassen met de grote man himself

Muzieknieuws 03-12-2006 21:57

Tja, als je lang met spullen bezig bent, verlies je de muziek zelf misschien een beetje uit het oog. Dit lijkt iets wat door Larry Hartkes hoofd moet zijn gegaan toen hij op het idee kwam om via een telefoonnummer in contact te willen komen met de nieuwe generatie superbassisten.

Larry Hartke is degene, die samen met Ron Lorman (die later nog voor oa Frank Zappa, Paul Simon en Miles Davis zou werken) op het idee kwam om luidsprekers te bouwen met aluminium conussen. Als snel meldde zich een bassist bij hun uit de buurt, of ze een 8x10 kast voor ‘m wilden bouwen. Deze Jaco Pastorius werd daarmee de eerste eigenaar van de 810XL kast, een model dat nog steeds in productie is.

Vind je dat jij ook een geweldige bassist bent (een tandje minder dan Jaco mag ook), bel dan snel want hij wil erg graag jouw, muziek horen.
Het is natuurlijk wel een Amerikaans mobiel nummer. Maar op zich valt het nog wel mee: voor maximaal 22 cent per minuut kun je de man achter de enorme bastorens met de glinsterende aluminium conussen eens aan de tand voelen.

Check deze link voor zijn telefoonnummer: www.calllarryhartke.com
zoeken
zoeken