Nieuw album Benjamin Herman

Muzieknieuws 21-09-2006 11:52

De productiviteit van de kersverse VPRO/Boy Edgar prijs-winnaar Benjamin Herman kent letterlijk geen grenzen. Afgelopen jaar bracht hij verschillende cd’s en vinyls uit en binnenkort komt al weer zijn nieuwe album uit: “The London Session” featuring the Stan Tracey trio en Bart van Lier.

Deze CD is onlangs in Engeland opgenomen met trombonist Bart van Lier en het trio van de legendarische Engelse pianist Stan Tracey. 'The London Session' komt op 25 september uit via Dox Records, distributie: Coast to Coast.

Daarbij start het Benjamin Herman Quartet vanaf 30 september met een tour door Nederland in het kader van de VPRO/Boy Edgar Prijs. Tevens zal hij in november met Stan Tracey een aantal optredens in Londen verzorgen om de release van deze CD in Engeland te promoten.

De VPRO/Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het terrein van de jazz en geïmproviseerde muziek, werd in april jl. aan Herman uitgereikt. In het bijbehorende juryrapport werd Benjamin Herman alom geprezen als een veelzijdig musicus en bandleider die het publiek blijft verrassen met zijn muziek. En verrassen zal Benjamin Herman zeker in zijn nieuwe kwartet bezetting waarmee hij korte metten maakt met traditionele gitaar met saxofoon jazz.

Tijdens de aankomende tournee zullen ze repertoire spelen van Herman’s CD “The Itch”. De Volkskrant noemde "The Itch" de allerbeste jazzplaat van 2005 en de concerten van het Benjamin Herman Quartet die hebben plaatsgevonden zijn nu al legendarisch te noemen. Benjamin Herman Quartet speelt tijdens deze tournee met Joost Kroon op drums.

Het zal een veelbelovende avond opleveren met snerpende gitaren, hoekige ritme’s afgewisseld met warme, soms melancholieke melodiën.
zoeken
zoeken