Live-opnames MacAlpine, Sheehan en Donati

Muzieknieuws 21-09-2006 10:59

Aanstaande zaterdag, 23 september, zullen Tony MacAlpine, Billy Sheehan en Virgil Donati in De Boerderij in Zoetermeer live-opnamen maken voor een nieuw uit te brengen cd. Genoeg reden om te gaan kijken en dit gedenkwaardige moment mee te maken.

Tony heeft veel solo albums op zijn naam staan, zowel instrumentaal als niet-instrumentaal. Hij zong het album "Master Of Paradise" zelfs zelf in. Daarnaast speelde hij in Planet X en speelt nog steeds in Ring Of Fire (Mark Boals) en CAB (een jazz-fusion project met Bunny Brunel en Dennis Chambers). Verder heeft hij enkele instructievideo's opgenomen en speelt hij natuurlijk in de band van Steve Vai.

Voor het grote publiek is Billy Sheehan bekend als de bassist van Mr. Big (met Pat Torpey op drums). Voor gitaristen en bassisten is hij vooral bekend als de man die al een aantal jaren de tapijtjes legt voor muzikanten als David Lee Roth en Steve Vai. Vai's DVD "Live at the Astoria London" mag - mede dankzij de bijdrage van Sheehan - gerust een hoogtepunt in zijn carrière genoemd worden. De afgelopen jaren zien we hem tijden de G3 tours van Vai en kompaan Joe Satriani. In 2001 bracht Sheehan zijn eerste soloalbum 'Compression' uit.

Virgil Donati behoort op dit moment tot de absolute topdrummers. We kennen hem vooral van zijn werk met Planet X en Steve Vai. Met de eerste formatie was hij al eerder te zien in de Boerderij. Naast Dennis Chambers, Dave Weckl en Chad Wackerman was hij een van de slagwerkers die een diepe indruk achter liet bij het aanwezige publiek.

Locatie: De Boerderij, Zoetermeer
Kassa open: 19:30 uur
Aanvang: 20:30 uur
Voorverkoop: € 17
Avondkassa: € 19,50
zoeken
zoeken