Rowwen Hèze op 1 in Mega Album Top 100

‘Het is een kwestie van geduld…..’

Muzieknieuws 18-09-2006 14:54

De nieuwe cd van Rowwen Hèze is op nummer 1 binnengekomen in de Album Top 100, de officiële lijst van Nederland. Daarmee was "Rodus & Lucius" afgelopen week de best verkochte cd van Nederland. In het 21-jarig bestaan is dit de allereerste nummer 1-notering van de band. Tien Rowwen Hèze-albums behaalden een top 100-notering, waarvan "Vandaag" stokte op de tweede plaats.

Het resultaat is bijzonder omdat "Rodus en Lucius" is uitgebracht door Rowwen Hèze’s eigen label RHAM, samen met distributiemaatschappij Rough Trade. Rowwen Hèze’s accordeonist Tren van Enckevort vertelt:
"Begin dit jaar besloten we dat we alles zelf wilde doen, zowel zakelijk als creatief. Onze liedjes horen in de Peel. We hebben hiervoor mooie aanbiedingen afgeslagen. Nu blijkt dit een goede keuze te zijn geweest: de nieuwe cd wordt door de vakpers omarmt en de fans zijn héél erg enthousiast. Tja, en als je dan ook nog op nummer 1 binnenkomt, dan is dat de kers op de slagroomtaart."

Het album, dat in het voorjaar dit jaar in 3 weken tijd werd opgenomen in een Peelboerderij in kerkdorp Meterik, bevat 13 nieuwe songs, waarvan 12 van de hand van frontman Jack Poels. De in het Limburgs gezongen nummers bevatten veel teksten waarin Jack laat horen dat hij weer helemaal goed in z’n vel zit. Muziekblad Oor recenseerde deze week: "...prachtige liedjes waarin Poels als nooit tevoren zijn meesterschap als autobiografische tekstdichter bewijst."

Een andere bijzonderheid aan het album is de DVD met 'Unieke beelden' van de band. De DVD is leeg en je mag de inhoud ervan zelf downloaden op de website van de band. Dubbel uniek zou je kunnen zeggen, want de band trekt alle kopers ervan ook nog eens naar de website!

Van regioband tot nationaal succes
Onderzoek wijst uit dat de Limburgse band in Nederland ondertussen breed wordt gedragen.

"Onze concertbezoekers en de mensen die cd’s kopen komen uit alle windstreken. De laatste 2 uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall Amsterdam hadden meer bezoekers uit Noord-Holland dan uit Limburg. Het eeuwige vooroordeel, Rowwen Hèze is een regioband, wordt hierdoor wel enigszins ontkracht. De discussie met zenders als, Radio 3FM en Radio 538, die ons maar mondjesmaat draaien, gaat dus gewoon door", aldus Van Enckevort.

Eind november start Rowwen Hèze de Rodus & Lucius- clubtour, die in totaal 20 clubs zal bestrijken door heel Nederland. De tourdata staan vermeld in onze eerdere berichtgeving over het nieuwe album 'Rowwen Hèze lanceert nieuw album'

zoeken
zoeken