Nieuw album Eric Johnson aangekondigd

Langspeler EJ is volledig akoestisch

Muzieknieuws 09-09-2016 11:57

De Texaanse gitarist Eric Johnson, onder meer bekend van zijn platina album Ah Via Musicom en de eerste G3-gitaartournee van Joe Satriani en Steve Vai, komt met de nieuwe langspeler EJ. Het is een volledig akoestisch album en dat is een primeur voor de snarenvreter die al dertig jaar in de 'elektrische' spotlights staat.

Op maandag 10 oktober 2016 ziet EJ het levenslicht. Er staan negen eigen composities op en vier covers, onder meer van Simon And Garfunkel's Scarborough Fair en Mrs. Robinson, waarmee de plaat opent.

Persoonlijk album
Johnson is op een 1980 Martin D-45 en een Spaanse Ramirez-gitaar te horen. De meester vertelt zelf waarom hij voor een akoestisch album heeft gekozen. 'Ik heb altijd al op piano en akoestische gitaar gespeeld, maar vooral privé. Ik heb mijn akoestische spel nooit eerder op zo'n niveau met het publiek gedeeld. Met EJ besloot ik om eerlijker naar mezelf en naar de buitenwereld toe te zijn en de meest persoonlijke kant van me te laten horen.'

Om de persoonlijke touch van het album nog meer daadkracht bij te zetten nam Johnson de productie zelf op zich. Voor delen van de plaat nam hij zang- en gitaarpartijen tegelijk op. 'Deze manier van opnemen zorgde voor oprechte emotie en maakte de plaat extra eerlijk', aldus Johnson.

Tracklist EJ
01. Mrs. Robinson 
02. Water Under The Bridge 
03. Wonder 
04. Wrapped In A Cloud 
05. Once Upon A Time In Texas 
06. One Rainy Wish 
07. Serinidad 
08. Fatherly Downs 
09. The World Is Waiting For The Sunshine 
10. November 
11. All Things You Are 
12. Scarborough Fair 
13. Song For Irene

Manhattan
Wie is Eric Johnson ook maar weer? Wellicht frist deze live-versie van het nog altijd prachtige Manhattan je geheugen op! Te vinden op het album G3: Live In Concert uit 1997.

 

zoeken
zoeken