Gitaarles nu! - Special in Gitarist 309 - Gitaarspelen - de basis

Audio bij de workshop in Gitarist 309

Gitarist Extra 17-11-2016 10:11

In Gitarist 309, december 2016, vind je de 16-pagina special ‘Gitaarles nu!’, met daarin: • Tips om meer en sneller te leren • Gitaarspelen - de basis • Wat zegt de wetenschap? • Verslag Gitarist Educatie Markt.
In het artikel 'Gitaarspelen - de basis' komt naar voren dan je gitaar kan leren spelen op verschillende niveaus. Voor de echte beginners behandelen we in deze editie van Gitarist pentatonisch soleren en open akkoorden. Hier op Gitarist.nl kun je de audio van de voorbeelden horen.

Op Gitarist.nl hebben we nog twee andere artikelen die bij de Gitaarles nu! Special horen geplaatst: 
* Gitaarles nu! - Special in Gitarist 309 - Leer meer en sneller! - klik hier
* Live verslag Gitarist Educatie Markt - klik hier.  


Gitaarspelen - de basis 

Perfecte pentatoniek
Welke stijl je ook beluistert, je kunt er op rekenen dat je de elektrische gitaar op een gegeven moment een riff, lick of solo hoort spelen waarin de pentatonische toonladder voorkomt. En de kans is groot dat je zelf op dit moment ook al pentatonische licks of riffs speelt, ook al weet je dat zelf niet. Speel regelmatig de oefeningen in het blad waarvan je hier de audio vindt voor een dosis pentatonische power in je spel.

Lick in één vingerzetting
Deze lick bestaat uit hammer-ons en pull-offs die opklimmen door A mineurpentatonisch (A, C, D, E, G).

Wisselen tussen twee vingerzettingen
Met deze oefening kom je als vanzelf in de volgende positie op de hals terecht. 

Afwisselen tussen drie vingerzettingen
Deze oefening met zijn bluesy triolen laat een andere uitbreiding zien, deze keer naar beneden op de vijfde en zesde snaar. 

Schuiven en opdrukken
Deze oefening in bluesrockstijl is favoriet bij talloze gitaristen over de hele wereld. 

 

Open akkoorden
De eenvoudigste akkoorden voor beginners zijn de open akkoorden in de eerste positie die één of of meer losse snaren hebben. In het blad staan vijf majeur- en drie mineurakkoorden genoteerd. Hier kun je horen hoe ze moeten klinken.

C

A

G

E

D

Am

Em

Dm

Akkoord aanslaan
In het blad staan ook drie zogenaamde strummingpatronen genoteerd, manieren om een akkoord aan te slaan. Luister hier hoe die klinken. Er is ook alleen een backingtrack waar je zelf overheen kunt 'strummen'. 


Klik hier om Gitarist 309 met de 'Gitaarles nu!' Special los te bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten!  Leverbaar tot en met 14 december 2016.

 


zoeken
zoeken