aanmelden
Allan Holdsworth - video en audio bij de workshop in Gitarist 316
Eerbetoon aan een unieke en eigenzinnige gitarist
Gitarist Extra 22-06-2017 14:06
Het spel van de in april overleden Britse fusiongitarist Allan Holdsworth was enig in zijn soort. In een workshop in Gitarist 316, juli 2017 maken we een begin van een analyse van zijn unieke legato stijl. In het blad vind je de noten en tabs van de speelvoorbeelden, hier kun je horen hoe ze moeten klinken en zien hoe ze gespeeld moeten worden.

Allan Holdsworth wordt alom als een van de hele grote gitaristen beschouwd, ook al zag Holdsworth zelf de gitaar als een stuk gereedschap voor muzikale expressie en niet meer dan dat. Zijn unieke frasering en gevoel voor harmonie zijn daar het bewijs van, net als zijn gebruik van onconventionele instrumenten als de koploze Steinberger gitaren en de futuristische SynthAxe MIDI/breath controller.

De workshop is Gitarist 316 is een eerste stap om inzicht te krijgen in Holdsworths unieke legato solostijl, waarbij we ook een aantal ‘cluster’akkoorden bestuderen die hij zo effectief wist te gebruiken.

Beluister hier de audio om te horen hoe de speelvoorbeelden moeten klinken. Er is ook alleen een backingtrack waar je zelf overheen kunt spelen.

Voorbeeld 1
Dit voorbeeld ontleent zijn inspiratie aan stukjes van Tokyo Dream, gemengd met de ‘fusion’feel van midden tot eind jaren zeventig.

Voorbeeld 2
Deze solo maakt gebruik van legato, whammy en invloeden die eerder te maken hebben met de frasering van een saxofonist dan met wat comfortabel te pakken is op een gitaar.

Backingtrack
Gebruik voor beide voorbeelden deze backingtrack om zelf overheen te spelen.

Video
De voorbeelden uit de workshop hebben we ook op video vastgelegd.


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com